Chris Nieuwpoort BEDENKER, OPRICHTER EN VOORZITTER

Eigenaar van motorsleepboot de Morgenster
Lopend langs de Woerdense Singel viel mijn blik op het water. Langzaam voer er een sloepje voorbij en vanuit de verte kwam het geluid van een oud scheepsmotortje. Dichterbij komende werd duidelijk dat het geluid kwam van een opduwertje. Mijn blik ging verder over het water naar de Emmakade en de Haven. Wat heeft Woerden toch een prachtige historische uitstraling. Mooie singel, veel water en prachtige gebouwen. Daar moeten wij iets mee gaan doen, kwam in mijn gedachten. En zo kregen de havendagen gestalte. Eerst maar eens naar het gemeentehuis. Een geweldig idee spraken burgemeester en wethouder toen door mij het plan werd gepresenteerd. Maar kreeg gelijk wel een kleine domper, je krijgt van ons geen cent om te investeren, werd mij bij het verlaten van de burgemeesterskamer vriendelijk verteld. Na veel denken en via mijn werkgever het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zo hier en daar je licht opsteken werd het kindje havendagen woerden en shantykoren geboren. Een formule die direct aansloeg en waar mee het 1ste lustrum werd gevierd. Nu een geheel zelfstandige Stichting Havendagen Woerden. Met dezelfde groep die eerst werkgroep werd genoemd, maar nu het bestuur is van de stichting, uitgebreid met schatbewaarder die penningmeester wordt genoemd. De koers wordt nu gericht op de voortzetting van het evenement voor fijne en plezierige nautische dagen in het hart van Woerden.

Herriette Nieuwpoort SECRETARIS

Via mijn vader (bedenker, oprichter en voorzitter van de Havendagen Woerden) werd ik gevraagd of ik een functie wilde bekleden in de toen nog op te zetten Havendagen Woerden. Ook aan mijn zus werd deze vraag gesteld. Lang hoefde ik hier niet over na te denken: een bijdrage leveren aan een Nautisch evenement als "schippersdochter". Ik vind het leuk en bijzonder om samen met mijn vader en zus in de organisatie te zitten en omdat ik Woerden een warm hart toedraag en er trots op ben een bijdrage te mogen leveren aan zo'n mooi evenement in "mijn" stad! Dat het tot zo'n groot evenement zou uitgroeien met een organisatie van een relatief "klein" team, had ik niet durven dromen. Hoe trots kan een mens zijn!

Ron Danen  PENNINGMEESTER

Vele jaren heb ik meerdere bestuursfuncties bekleed in o.a. het verenigingsleven in de stad Woerden. Buiten Woerden had ik, gelieerd aan mijn werk, ook een beperkt aantal bestuursfuncties in de gezondheidszorg. Een paar jaar geleden ben ik deze vrijwillige bestuursfuncties gaan afbouwen, waardoor ik tijd kreeg om eens op andere zaken te focussen. De laatste tijd begon het weer een beetje te broeien en toen de Havenstichting op mijn pad kwam, kon ik het niet laten om ja te zeggen tegen het penningmeesterschap van deze Stichting. Een mooie manier om iets voor de stad Woerden te doen. Een bijzonder evenement met vele bezoekers van heinde en ver.

Jan van Leeuwen BESTUURSLID OUDE AMBACHTEN

Eigenaar binnenvaartschip Avontuur en opduwer Nooit Volmaakt
Kromhout, kromhout en nog eens kromhout. Ik kan er niets aan doen, maar als mijn telefoon gaat en het geluid van een kromhout motor via de speaker in de oren klinkt krijg ik een blij gevoel van binnen. Maar niet alleen van het motorgeluid, ook van oude vaartuigen zo als een oud vrachtschip van de jaren 20 uit de vorige eeuw en een kleine opduwer gaat mijn hart sneller kloppen. Als er voor het broodnodige beleg op de boterham gewerkt moet worden en gesproken over onderwater boringen of boringen door de vaste wal is er wel eens een ogenblik vrij voor weg te smelten naar vroegere tijden. De gedachten gaan dan naar een oude MWM motor die behouden kon worden van de sloop. Maar ook naar oude ambachten met prachtige mensen die niet terug stappen voor vette handen en een smerig olie achtig gezicht. En dan het geluid van al die oude langzaam lopende motoren. Je zou vergeten te eten bij die gedachten alleen al. En juist voor die activiteiten sta ik in de organisatie van de havendagen. Een leuke maar ook een moeilijke taak om elk jaar weer iets nieuws te presenteren aan de Woerdense bevolking tijdens de havendagen. Een uitdaging die met veel plezier wordt opgepakt.

Peter Boersma COÖRDINATOR AANMELDINGEN/LIGPLAATSEN

Eigenaar van motorsleepboot Volharding
Woonachtig in het centrum van Woerden bij de molen. Van beroep ben ik sluismeester bij RWS Amsterdam/Rijnkanaal. Sinds 2011 betrokken bij de Havendagen Woerden als coördinator aanmeldingen en ligplaatsen deelnemende boten. Trotse eigenaar van sleepboot Volharding waar ik menig uur en euros in kwijt raak.

Angelique Nieuwpoort PR

Vanaf 2011 lid vd werkgroep, inmiddels het bestuur, van Havendagen Woerden. Ik ben de jongste dochter van voorzitter Chris Nieuwpoort en ben net als mijn vader besmet geraakt met het Havendagen Woerden "virus". Havendagen Woerden is een geweldig evenement waarvan ik met veel plezier de PR mag verzorgen, denk aan artikelen in de krant, op social media (facebook) kabelkrant, via regionale kranten, RPL FM en op onze eigen website. We doen er alles aan om zo veel mogelijk publiek te bereiken. Naast de PR is het aan mij de schone taak om alle schippers van een welkomstpakket te voorzien bij aankomst in Woerden. Daarnaast help ik in aanloop naar en tijdens Havendagen Woerden daar waar nodig is om ons evenement weer van begin van tot einde te laten slagen.